Assistent-filiaalleider Karen aan het woord

“De allerbelangrijkste waarde van X2O is de klantenservice. We doen echt alles om de klant te verrassen met de service nadien. Het is voor ons heel fijn om klanten zo (terug) blij te kunnen maken. Maar ook voor de medewerkers is het aangenaam: je krijgt hier elke dag de kans om bij te leren, van collega’s op de werkvloer, van andere filialen, of van het hoofdkantoor. Als je op vragen stoot waar je zelf het antwoord niet dadelijk op weet is er altijd wel iemand anders bereikbaar die je kan verder helpen.”

Gezellige opleiding

“X2O doet echt zijn best om iedereen op hun hoogste niveau te krijgen op vlak van verkoop. Via de opleiding die je krijgt aan het begin van je carrière hier, maar ook via de Sales Academy. Toen ik begon waren we met 4 om aan de opleiding te beginnen, dat was eigenlijk heel gezellig. Je wordt een maand opgeleid in een ander filiaal, en dan heb je nog ongeveer een maand training in je eigen filiaal. Ook daar ben ik trouwens heel goed opgevangen.”

Van verkoopster tot assistent-filiaalmanager

“De Sales Academy organiseert ook regelmatig opleidingen van externe firma’s. Ik heb het gevoel dat ze ook echt kijken wat elk individu in huis heeft. Als je je inzet en toont wat je kan zijn er altijd kansen om verder te groeien. Ik ben gestart als verkoopster en heb mij dan kandidaat gesteld voor assistent-filiaalmanager, omdat ik voelde dat ze dat wel in mij zagen. Daarvoor heb ik eerst een assessment moeten doen, om te kijken of ik wel geschikt was en kijk, blijkbaar was dat zo. Ik word daarin ook heel goed begeleid door mijn regiomanager. De eerstvolgende logische stap zou nu filiaalmanager zijn, maar daarvoor wil ik eerst nog wat ervaring opbouwen in mijn huidige functie.”

Een vast weekend en een goed loon

“Het is ook fijn, en niet zo vanzelfsprekend in retail, dat we voldoende vrije tijd hebben. Er is altijd een vast weekend op zondag en maandag, en hoewel er af en toe natuurlijk drukkere dagen zijn werken we eigenlijk zelden buiten de openingsuren van de winkel. En ook het loon is beter dan ik gedacht had, zeker samen met de commissie die je als team kan ophalen.”

X²O telt

Kopjes koffie per dag

Kopjes koffie per dag

X²O showrooms

X²O showrooms

Pooltornooien per week

Pooltornooien per week

Fietstochtjes per week

Fietstochtjes per week

X²O funday per jaar

X²O funday per jaar

Opleidingen per week

Opleidingen per week

X²O op LinkedIn Let's connect on LinkedIn!