FAQ

Een vraag? Wellicht vind je hier je antwoord

Het gemiddelde brutoloon bij X²O voor verkoper is €3.000 per maand, voor assistent-filiaalleider €3.400 per maand en voor filiaalleider €3.800 per maand (inclusief alle variabele componenten na opleidingsperiode). Zoals je ziet, heel wat meer in vergelijking met het huidig gemiddelde in de retailsector van €1.646 voor verkoper, €1.896 voor assistent-filiaalleider, €2.278 voor filiaalleider (branche mode, schoenen en sport) en 2.194€ voor verkoper, €2.594 voor assistent-filiaalleider (schatting) en €3.209 voor filiaalleider (branche wonen) op basis van cijfers van werknemers aangesloten bij loket.nl. Voor elke assistent-filiaalleider en filiaalleider is er een bedrijfswagen voorzien.

Winkelverkopers vallen ook onder de CAO Retail Non-Food (module woondetailhandel) waarmee je nog extra financiële voordelen krijgt (loontoeslag bij werken op zondag van 50%, loontoeslag bij werken op feestdag van 100%, loontoeslag op gewerkte uren boven de 10u per dag van 25% en ook een maaltijdvergoeding van €8,80 indien gestart met werken voor 13u30 en langer gewerkt dan 20u 's avonds) maar ook enkele niet-financiële voordelen.

Bij X2O betalen we onze medewerkers dus zeer goed. We behoren dan ook tot de beste betalers in onze sector. Hard werk, inzet en leergierigheid worden gewaardeerd met een interessant loonpakket. Bovendien krijg je bij ons heel wat extra’s. En die heb je zelf in de hand. Want hoe meer jij en je team verkopen, hoe groter jouw bonus.

Maar geld is niet alles. Daarom besteden we ook voldoende aandacht aan een goede balans tussen werk en privé. Als badkameradviseur krijg je bijvoorbeeld een vast weekend van – meestal – twee opeenvolgende vrije dagen. Zo heb je voldoende tijd voor je gezin en hobby’s.


Bij X2O gaan we samen voor één doel: de badkamerdroom van onze klant realiseren. Dat betekent dat we een hechte, transparante en resultaatgerichte cultuur hebben. In de showrooms zit de sfeer altijd goed, en ook de communicatie met het hoofdkantoor is vlot en hartelijk. Als klap op de vuurpijl is er de jaarlijkse Funday, met leuke activiteiten voor alle medewerkers.


Absoluut niet. Wat we zoeken is vooral salestalent, motivatie en gevoel voor interieur. De rest leer je bij ons. Je start bij ons met een opleiding. Daarin wordt je klaargestoomd tot je een echte X2O-ambassadeur bent. Bovendien leer je continu bij op de werkvloer. Op je eigen ritme word jij een echte badkamerspecialist.  


Natuurlijk willen we alle medewerkers mee laten genieten van ons topassortiment. Dus ben je op zoek naar een nieuwe badkamer? Dan kan je 20% personeelskorting bovenop de geldende kortingen van de prijs aftrekken. En om het helemaal af te maken, geldt die korting ook bij Overstock Home & Garden. Shoppen maar!


Bij X2O krijgt inzet altijd kansen. Met de nodige motivatie helpen we je jou steeds een stapje verder te gaan, zodat je jouw carrière binnen X2O verder vorm kan geven. In de Sales Academy worden opleidingen voorzien voor elke badkameradviseur, zodat je je skills kan verbeteren en nieuwe technieken kan aanleren om zo je grenzen te blijven verleggen. Op die manier wordt doorgroeien een haalbare en interessante kaart voor iedereen.


Uiteraard. Hoe meer je verkoopt, hoe meer je verdient. Bij X2O hanteren we een transparant, eerlijk en gezond systeem gebaseerd op teamresultaten. Concreet krijgt elk team elke maand een percentage van de gerealiseerde omzet, en dat vanaf de eerste euro omzet. Bovendien maak je regelmatig kans op persoonlijke incentives, waarbij je persoonlijke impact op de resultaten wordt gewaardeerd. Kortom: bij X2O heb je zelf een grote impact op je eigen loon.


X2O is marktleider op de Belgische particuliere badkamermarkt, en die positie zijn we nu ook in Nederland aan het veroveren. Wij willen de voordeligste badkamerspecialist zijn, niet de goedkoopste. Dat betekent dat we de ultieme prijs-kwaliteitsverhouding nastreven. Zonder onder onze eigen kwaliteitsnormen te gaan. Bovendien staat de klant bij ons écht centraal. Dat zorgt er ook voor dat onze badkameradviseurs zo min mogelijk administratief werk moeten verrichten. Zo kunnen zij zich focussen op wat belangrijk is: de klant.

X²O telt

Kopjes koffie per dag

Kopjes koffie per dag

X²O showrooms

X²O showrooms

Pooltornooien per week

Pooltornooien per week

Fietstochtjes per week

Fietstochtjes per week

X²O funday per jaar

X²O funday per jaar

Opleidingen per week

Opleidingen per week

X²O op LinkedIn Let's connect on LinkedIn!